Duyurular

...

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Eğitimi

AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti.

Adana Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenini 17 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirdi. Törene, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazım AKSAKER, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan BOYAN, Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir SÜTCÜ, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından yüksekokul tanıtım videosu izlendi.

Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazım AKSAKER, yeni Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı olmasını diledi. Aksaker, yüksekokulun eğitim kalitesini ve öğrencilerin başarısını artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Açılış töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan BOYAN, yüksekokulun 2009 yılında kurulduğunu ve 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında eğitime başladığını söyledi. BOYAN, Yüksekokulda 5 bölümde yaklaşık 350 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Boyan, yüksekokulda teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiğini ve 3+1 eğitim sisteminin uygulandığını söyledi. Bu sistem kapsamında öğrencilerin eğitimlerinin son yarıyılında 4 ay boyunca sanayide uygulamalı eğitim gördüğünü kaydetti.

Prof. Dr. Neslihan BOYAN yüksekokulun YÖK eğitim desteği aldığını ve bu destek sayesinde öğrencilere forklift, ekskavatör, beko - loder ve ilk yardım eğitimleri verildiğini söyledi. Ayrıca laboratuvarların eğitim öğretim materyalleri ile donatılıp geliştirildiğini ve proje geliştirme dersinde yapılan projeler için maddi destek sağlandığını kaydetti.

Boyan, Yüksekokulda öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerini en iyi şekilde sürdürebilmeleri için gerekli altyapı ve donanım bulunduğunu söyledi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir SÜTCÜ de konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada, yüksekokulun bölgedeki sanayi sektörünün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikli insan kaynağı yetiştirmesi için önemli bir rol oynadığını ifade etti. Adana Organize Sanayi Bölgesinde bulunan işletmelerin özelliklerinden ve Türkiye’de İlk 5 Organize Sanayi Bölgesinden biri olduklarına vurgu yaptı. Sayın Sütcü öğrencilere Adana Organize Sanayi Bölgesinin tekniker ve teknisyen istihdamı, staj ve iş yeri eğitimi için işletme açısından her türlü yardımı yapabileceklerini belirtti. Sütcü, yüksekokulun gelişimine destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Son olarak öğrencilere, başarı kriterinin vatana ve millete faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından akademik ve idari personel tanıtımı yapıldı. Daha sonra oryantasyon programı kapsamında ilgili akademisyenler tarafından Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Kariyer Merkezi, Bağımlılıktan Uzak Dur, Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi Tanıtımı (CTS), Kalite Koordinatörlüğü ve Dış İlişkiler

ile alakalı tanıtım sunumları gerçekleştirildi. Oryantasyon sunumlarının ardından tören sona erdi.