Öğrenciler, İş Dünyasının Uzmanlarıyla Buluştu: II Kariyer Çalıştayı Yoğun İlgi Gördü

Adana, 12 Aralık 2023 Yüksekokulumuz, öğrencilerine yönelik düzenlediği kariyer çalıştayıyla iş dünyasının kapılarını araladı. Adana Organize Sanayi Bölgesi Seyhan Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, okul müdürü Profesör Doktor Nazım AKSAKER'in açılış konuşmasıyla başlandı.

Çalıştay, sektör temsilcileri ve uzmanların katılımıyla renk kazandı. Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İnsan Kaynakları Birimi Yöneticisi Oğuz ÇALIŞKAN, kendi tecrübelerini de içeren kariyer tavsiyelerini aktararak öğrencilerin kariyer hedefinde izlemesi gereken önemli adımlara değindi. İŞKUR iş ve meslek danışmanı Güllü BİLCAN, cv hazırlama ve iş başvurularında uyulması gereken teknik ve ahlaki kurallar konusunda önemli ipuçları paylaştı.

Kariyer yolculuğunun önemli bir aşaması olan işe alım sürecini anlatan Kastamonu Entegre Anonim Şirketi insan kaynakları kıdemli uzmanı Aysel ÇETİN ERŞAHİN, sektördeki tekniker ihtiyacına dikkat çekti ve bu sorunu çözebilmek için Kastamonu Entegre A.Ş ve TBMYO’nun iş birliğine değindi. BİM Anonim Şirketi bölge genel müdürü Mustafa KURU, öğrencilere kariyerleri için değerli tavsiyelerde bulunurken, Murat Eğitim Kurumları psikolojik danışman rehber öğretmeni Gurbet EKİNCİ ise KPSS ve DGS ile ilgili genel bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Çalıştaya katılan öğretim elemanları ve tüm bölümlerden öğrenciler, sektör temsilcileriyle etkileşim imkanı buldu. Öğrencilerin, iş dünyasının önde gelen isimlerinden edindikleri bilgi ve deneyimler, kariyer hedeflerine ışık tutacak nitelikte oldu. Etkinlik, katılımcılar arasında verimli bir etkileşim ortamı sağladı ve öğrenciler için önemli bir fırsat oluşturdu.