Staj Duyurusu

STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN YAPMASI

GEREKEN İŞLEMLER

1-) 2018-2019 Akademik yılında zorunlu yaz stajları aşağıda belirilen tarihler arasında yapılacak olup grup seçimi öğrenci tarafından yapılacaktır.

1. Grup : 16 Temmuz – 03 Eylül 2019

2. Grup : 29 Temmuz – 16 Eylül 2019

2-) Staj defterleri Adana Organize Sanayi Bölgesi Çarşısında bulunan Tanrıkulu Kırtasiye’den temin edilecektir.

3-)10 Mayıs 2019 tarihine kadar her öğrenci staj yapacağı tarihi ve staj yapacağı yerden alacağı kabul yazısını bölüm başkanına teslim edecektir. (Staj kabul yazısı vermek istemeyen iş yerleri için staj defterinin ön sayfasında bulunan staj kabul belgesinin fotokopisini doldurarak iş yerine imzalatmaları yeterlidir.)

4-)16 Mayıs 2019 tarihinde her öğrencinin bölüm başkanı tarafından kabul edilen staj yerleri öğrenci panolarında duyurulacaktır.

5-) Staj defteri ön sayfasında yer alan öğrenci bilgileri ve staj yeri bilgileri doldurulup ilgili yerlere 2 adet fotoğraf yapıştırılarak öncelikle Öğr. Gör. Dr. Seher KOCATEPE’ ye imzalatılıp daha sonra öğrenci işlerinde  mühürletilecektir.

6-) İmzalı ve mühürlü staj defteri kabul edilen staj yerlerine götürülüp gerekli yerler firma tarafından imzalanıp mühürlendikten sonra

24 Mayıs 2019 tarihine kadar aşağıdaki evraklar ile Öğrenci İşlerine teslim edilecektir.

*Staja Başlama Belgesi (staj defterinde bulunmaktadır)

*Staj Kabul Belgesi (staj defterinde bulunmaktadır)

*Staj Başvuru Evrağı (öğrenci işlerinden temin edilecek)

7-)2018-2019 yaz döneminde stajını yapmayanlar, 2019-2020 güz yarıyılında‘’ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM’’dersini almayacaklar. Bu nedenle okulları bir dönem uzamış olacaktır.

8-)Staj yönergesinin 17. maddesine göre, Yönetim Kurulu kararı ile öğrenci stajdan muaf olabilir:

Stajda Muafiyet

Madde 17

Öğrenci,öğretim gördüğü alandaki staj yapabileceği niteliklere sahip bir işyerinde fiilen çalışıyor veya daha önce çalışmış ise,çalışma süresinin1(bir) yıldan az olmadığını SGK kayıtlarından ve ek olarak işyerinden alınacak, çalışılan pozisyon ve yapılan işlerle ilgili yeterli belgeyi de içeren resmi bir yazı ile çalıştığını belgelemesi halinde, staj komisyonunun önerisi ve MYO Yönetim Kurulu kararıyla staj yükümlülüğünden muaf edilebilir.