2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kurum Dışı Teknik Eğitim Seçimi

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

AOSB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

2017 Temmuz ayında hayata geçirilen 7033 sayılı "Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"da, “Organize Sanayi Bölgelerinde kurulan meslek yüksekokulları için öğrenci başına ilgili yükseköğretim kurumlarına, Yükseköğretim Kurulu bütçesine bu amaçla tahsis edilen ödenekten eğitim desteği yapılabilir" hükmü çerçevesinde 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı'ndan itibaren Yüksekokulu'muzdaki Makina, Elektrik, Tekstil Teknolojisi ve Elektronik Teknolojisi Programı öğrencileri eğitim desteği almaya başlamışlardır.

Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından sağlanan destek sayesinde öğrencilerimizin diğer meslek yüksekokullarından mezun öğrencilerden farklı kılmak amacıyla 2018 yılının Nisan ayından itibaren çeşitli alanlarda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı operatörlük belgeleri (bekoloader, ekskavatör ve forklift) ve sertifikalı eğitimler (diksiyon, ilkyardım, acil durumlarda kurtarma ve yangın eğitimleri) almış ve yeni dönemde de almaya devam edecektir.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için planlanan eğitimlerin listesi aşağıda verilmiştir. Bu eğitimlere katılmak isteyen öğrencilerin, katılmak istedikleri en fazla üç eğitimi öncelik sırasına göre ekte verilen dilekçede belirterek, dilekçe ve ekleri ile 05 Mart 2021 tarihine kadar Yüksekokul Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Gerekli belgeler:

*Dilekçe

*Sağlık raporu (Aile hekimliğinden alınabilir. Sürücü olabilir ibaresi yazmalıdır.)

*Nüfus cüzdan fotokopisi.

*Hes Kodu.

*1 adet biyometrik fotoğraf.

*Öğrenci Belgesi.

*Sınavlar hafta sonu yapılabilir.

*Eğitimler öğrencilerin uygun zamanına göre yapılacak.

Eğitimler

1)     Greyder:

Eğitim içeriği: İş makinesinin eğitimi verilerek MEB onaylı eğitim sertifikaları verilecektir.

2)     Ekskavatör

Eğitim Saati: Teorik 10 saat, Araç başı uygulama 20 saat

3)     Mobil vinç (kız öğrencilere de uygun)

Eğitim Saati: Teorik 10 saat, Araç başı uygulama 20 saat

4)     Personel Yükseltici (kız öğrencilere de uygun)

5)     Bekoloder

6)     Elektrikli transpalet

Eğitim Saati: Teorik 10 saat, Araç başı uygulama 20 saat

7)     Forklift (kız öğrencilere de uygun)

Eğitim Saati: Teorik 10 saat, Araç başı uygulama 20 saat

NOT: Eğitimler öğrencilerin uygun zamanlarına göre veriliyor. Öğrenciler dilekçelerinde mutlaka telefonu numaralarını yazmalıdır. Eğitim hafta içi yapılabilir kısıtlama yoktur. Sınav hafta sonu yapılabilir.

Eğitim Dilekçesini indirmek için Tıklayın