İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı Duyurusu

İNGİLİZCE DERSİ MUAFİYET SINAVI DUYURUSU

2021-2022 Akademik yılı Zorunlu Yabancı Dil İngilizce dersi Muafiyet Sınavı, 25 Ekim 2021 tarihinde, 12:05 – 12:55 saatleri arasında, yüz yüze olarak Yüksekokulumuzdaki  Teknik Resim sınıfında yapılacaktır.

Rektörlüğümüz 20/10/1998 tarih ve 623 sayılı yazısına göre bu sınava;

1. Hazırlık eğitimi isteğe bağlı ve eğitimlerini Türkçe olarak yürüten programlara bu yıl kayıt yaptıran dersi ilk kez alacak öğrenciler,

2. Geçen yıl YADYO'da hazırlık eğitimi alan, ancak 2021-2022 akademik yılında öğrenimlerini Türkçe olarak yürüten bölümlerde 1.sınıfa başlayacak öğrenciler,

3. Geçen yıl TÖMER'de Türkçe hazırlık eğitimi alan, bu yıl öğrenimlerini Türkçe olarak yürüten bölümlerde 1.sınıfa başlayacak yabancı uyruklu öğrenciler,

4. Daha önce kaydını dondurup, bu yıl 1. sınıfa başlayacak öğrenciler girebilecektir.

5. Dersi alttan alan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

6. Geldikleri üniversitede Zorunlu Yabancı Dil İngilizce dersini almış, yatay/dikey geçiş yaparak üniversitemizde öğrenimlerine devam edecek öğrenciler de, bu sınava alınmayacaktır.

-Sınav 50 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır.

-Sınav süresi 50 dakikadır.

-Sınav bir defaya mahsus, yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılacaktır. Başka bir tarihte muafiyet telafi sınavı yapılmayacaktır. Sınava girmeyen/giremeyen öğrenciler dersi almış sayılırlar.

-ZORUNLU YABANCI DİL İNGİLİZCE DERSİ MUAFİYET SINAVINDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER HEM GÜZ HEM DE BAHAR DÖNEMİ İÇİN BAŞARILI SAYILIRLAR.

SINAV BAŞVURUSU:

Sınava girmek isteyen öğrencilerin 22 Ekim 2021 Cuma gününe kadar Yüksekokulumuz Öğrenci İşlerine uğrayıp, sınav listesine isim yazdırmaları gerekmektedir. Listede ismi bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.