4F Yaklaşımıyla Medikal Teknik Tekstillerde Proje Yönetimi

Tekstil Teknolojisi Programı 2.sınıf öğrencilerine öğretim elemanı Dr. Nazime SEYREK KURBAN tarafından verilen TES 208 kodlu “Teknik Tekstiller” dersi kapsamında 01.04.2022 tarihinde Adana Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge ve Proje Koordinatörü, Endüstri Yüksek Mühendisi Reşan ARLIER tarafından “4F Yaklaşımıyla Medikal Teknik Tekstillerde Proje Yönetimi” konulu eğitim verilmiştir. Proje yönetiminde bilginin en önemli etkisinin fark yaratmaktan geçtiğini belirten Arlıer, 4F’in yeni bir metodoloji olduğunu ve endüstri mühendisliğinde bilinen 3F Fark et - Fark ettir - Fark yarat” metodolojisine ilave olarak “Fark at” yaklaşımını anlatmıştır. Metodolojide fark edilen problemin çözümünde geleneksel yöntemlere göre farkın hissettirilmesinin esas olduğu öğrencilere medikal teknik tekstil ile ilgili vakalar üzerinden örneklerle açıklanmıştır.

Eğitim sonunda Arlıer’e Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Mutlu ALA tarafından Öğr.Gör.Dr. Mutlu KURBAN’ın “Baskı Teknolojisi” dersi kapsamındaki Tekstil Teknolojisi öğrencileriyle hazırladığı Atatürk baskılı tişörtlerden hediye edilmiştir.