HAKKIMIZDA

Yüksekokul binası 10,000 m2 oturumlu ve 2 katlı olup toplam 1284 m2 kapalı alana sahiptir. Yüksekokulumuzda toplam 3 adet derslik, 1 adet bilgisayar laboratuarı, 1 adet teknik resim salonu,1adet makine laboratuarı,1 adet elektrik ve elektronik laboratuarı,1 tekstil laboratuarı, 1 adet coğrafi bilgi sistemleri bilgisayar laboratuarı, telekomünikasyon teknolojileri laboratuarı, öğretim elemanı odaları, idari hizmetlerin yürütüldüğü bürolar ve  eğitim materyallerinin çoğaltılması için fotokopi-ofset merkezi ve KOSGEB Adana Tekstil Kalite Kontrol Laboratuvarı bulunmaktadır.

Sosyal ve Sportif Tesisler

Adana Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul arazisi içerisinde iç içe bulunan açık basketbol, mini futbol ve voleybol sahası ve kafeterya-kantin bulunmaktadır. Ayrıca Yüksekokuldan 30 km mesafesi olan Üniversite merkezi yerleşkesi içerisinde merkezi kafeterya, kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı spor salonları vb gibi çeşitli sosyal ve sportif tesisler mevcuttur.

Yurt Durumu

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana Bölge Müdürlüğüne ait “Adana Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu” (Üniversite Balcalı yerleşkesi girişinde, 3398 kapasiteli) ve “Hacı Sabancı Öğrenci Yurdu” (Şehir merkezinde, 404 kapasiteli) bulunmaktadır. Ayrıca 2000 kişi kapasiteli özel yurtlar bulunmaktadır.

Bilgi ve Teknoloji Kaynakları

Adana Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu programları, ders içerikleri, öğrenim süresi ve sektörün ihtiyacı göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Bölümlerimizde uygulamalı dersler için var olan atölye ve laboratuarlarımızda seçkin öğretim elemanları kadrosuyla çalışmaktadır. Yüksekokul bilgisayar ve Coğrafi Bilgi Sistemleri laboratuarında öğrencilerin kullanımına açık internet bağlantılı toplam 60 adet bilgisayar, derslik ve laboratuarlarımızda eğitimin görsel araçlarla desteklenebilmesi için 8 adet projeksiyon cihazı ve kablosuz internet bağlantısı bulunmaktadır.

Atölyeler

Elektrik, endüstriyel elektronik, makine ve tekstil atölyelerinde uygulamalı derslerde kullanılmak üzere torna tezgahı, freze tezgahı, çektirme yöntemine göre çalışan 12 tüplü boyama aparatı, dikey fular, etüv, elektrik-elektronik eğitim setleri ve Türk Telekom A.Ş. ile yapılan protokol kapsamında kurulan "İletişim Laboratuarı" bulunmaktadır.