Çukurova Üniversitesi Mezuniyet Törenine Yüksekokulumuzun Coşkulu katılımı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, mezunlara hitaben yaptığı konuşmada, “Çukurova Üniversitesi mezunu olmaktan her zaman gurur duyun. Bahtınız ve yolunuz açık olsun.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Açık Amfi’de düzenlenen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan, protokol üyeleri, enstitü müdürleri, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrencilerin geçit töreniyle devam etti.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, açılış konuşmasında, mezunların ve ailelerinin büyük emeklerinin bugün diplomayla taçlandığını belirterek, “Bugün, gerek mezunlarımızın, gerekse ailelerinin büyük emek harcadıkları ve özveride bulundukları uzun ve yorucu bir sürecin diplomayla taçlandırıldığı çok müstesna bir gün” dedi.

Tuncel, mezunlara hitaben, “Geleceğe yönelik heyecanla birlikte endişelerinizin de farkındayız. Bu diplomayı alırken sadece mesleğinize yönelik bilgi ve beceri kazanmıyor, aynı zamanda topluma ve dünyaya karşı sorumluluk alıyorsunuz. Sizler, geleceğin şekillendiricilerisiniz. Bu dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız” diye konuştu.

Rektör Tuncel, Çukurova Üniversitesi mezunu olmaktan gurur duyulması gerektiğini vurgulayarak, “Çukurova Üniversitesini sadece eğitim ve bilim olarak beslendiğiniz bir kurum olarak değil, aynı zamanda tüm hayatınız boyunca gönül bağıyla bağlı olduğunuz bir ışık kaynağı olarak görün. Çukurova Üniversitesi mezunu olmaktan her zaman gurur duyun. Akıl ve bilimin ışığında, Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ile temel insani değerlere bağlı, onurlu ve çalışkan bireyler olarak, bizi her zaman bir adım daha ileriye taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Üniversitemiz adına, sizlere bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum. Unutmayın ki biz her zaman buradayız ve sizi desteklemeye hazırız. Bahtınız ve yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Törende, AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan ilk üçe giren program birincileri de sahneye davet edilerek başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Makine Program birincileri Mahmut Dalgıç ve Mustafa Said Kurt ile Elektrik Program birincisi Mustafa Okan Yücel’e ödül ve belgeleri Rektörümüz Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından verildi. Törene, Okul Müdürü Prof. Dr. Nazım Aksaker, müdür yardımcıları, yüksekokul sekreteri ve öğrenciler katıldı.

Halk oyunları gösterisi ve Mega band ile söylenen şarkılar ve marşlar eşliğinde, mezun öğrenciler keplerini havaya atarak coşkuyla mezuniyetlerini kutladılar.