TÜBİTAK 1001 Projelerinde Güçlü Yükseliş. Yüksekokulumuzdan 3 proje

Çukurova Üniversitesi araştırmacılarının TÜBİTAK 1001 programı kapsamında Ocak 2023 - Temmuz 2024 tarihleri arasında elde ettikleri bu başarı gerçekten takdire şayan. Bu süreçte desteklenen 65 proje, üniversitenizin bilimsel araştırma kapasitesini ve Türkiye'nin genel bilim ve teknoloji stratejisine katkısını gözler önüne seriyor.

Toplamda 100 milyon TL’yi aşan bütçe ile desteklenen bu projeler, özellikle Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı – BİNBİRÇABA ve diğer TÜBİTAK 1001 çağrıları kapsamında gerçekleştirilmiştir. Projelerde yer alan Sosyal Beşerî Bilimler, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanlarından nitelikli araştırmacılar, üniversitenizin araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önemli bir ivme kazandırmış durumda. Bu projelere katkı sunan tüm fakülteler, meslek yüksekokulları, araştırma merkezleri ve araştırma grupları, Çukurova Üniversitesi'ni ulusal ve uluslararası alanda temsil etme konusunda büyük bir başarı göstermiştir.

Ayrıca, bu projelerin yüzü aşkın bursiyere proje kültürü kazandırması, 12. Kalkınma Planı'nda belirtilen nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedeflerine ulaşılması noktasında bölgemiz ve ülkemiz adına büyük bir değer taşımaktadır.

Özellikle Adana Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan destek alan araştırmacılar arasında yer alan Murat Çıkan (Elektronik ve Otomasyon), Nazım Aksaker (Elektrik ve Enerji), ve Nigar Yarpuz Bozdoğan (Makine ve Metal Teknolojileri) gibi isimler, üniversitenizin projelerdeki başarısına önemli katkılar sunmuşlardır. Tüm araştırmacılarımıza, üniversitemize ve araştırma alanlarına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

Bu başarılar, Çukurova Üniversitesi'nin bilim ve teknoloji alanındaki öncülüğünü pekiştirmekle kalmayıp, aynı zamanda gelecekteki bilimsel ve teknolojik gelişmelere de zemin hazırlamaktadır.