Farklılığımız

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN FARKLILIĞI

1.       Adana Organize Sanayi Bölge (AOSB) Yönetim Kurulu tarafından MYO da aktif olarak eğitim veren 5 programın 2. Sınıfına geçen ilk 3 öğrenciye (toplam 15 öğrenci) eğitim - öğretim dönemi boyunca karşılıksız burs verilmektedir.

2.       Coğrafi Bilgi sistemleri Programının 1. Sınıf öğrencilerinden 6 öğrenciye KINGSPAN firmasından karşılıksız burs imkanı sağlanmaktadır.

3.       Okulumuzun mezuniyet töreni sırasında Makine, Elektrik, Tekstil, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Elektronik Teknolojisi Programından mezun olan program birincilere Adana Organize Sanayi Bölge (AOSB) Yönetim Kurulu tarafından 1 tam altın hediye verilmektedir.

4.       Türk Telekom ile Yüksekokul arasında 2016 yılında imzalanan protokol kapsamında iletişim laboratuarı kurulmuş olup elektrik ve elektronik teknolojileri programları öğrencilerine güz ve bahar döneminde Türk Telekom A.Ş. mühendisleri tarafından “İletişim Teknolojileri” dersi verilmeye başlandı. Bu dersi alan öğrencilere sertifika verilmektedir.

5.       KOSGEB desteği ile kurulan tekstil laboratuarı ile ilgili firmalara deney raporu verilmektedir.

6.       Teknik Bilimler MYO’dan her yıl mezun olan öğrencilerinden ortalama 6 öğrenci Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile fakültelere geçiş yapmaktadır.

7.       2014-2015 eğitim-öğretim döneminde Yüreğir Halk Eğitim Merkezi ve Tekstil Programının ortaklığı sayesinde 8 öğrenci 3 hafta süreyle Romanya'ya gitmiştir.

8.       2013-2014 eğitim-öğretim döneminde ERASMUS Programı kapsamında Tekstil programından 2 öğrenci İspanya'ya gitmiştir.

9. 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren "Yükseköğretim Kurumlarının Organize Sanayi Bölgelerinde Kurulan Meslek Yüksekokullarında Öğrenim Görecek Öğrencilere Eğitim Desteği " verilmesi.

10. YÖK tarafından öğrencilerimize verilen "Eğitim desteği" kapsamında 2017 - 2018 Eğitim - Öğretim Yılında öğrencilerimiz forklift, ekskavatör, beko - loder ve ilk yardım eğitimi almıştır.