Ç.Ü. AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Türk Telekom'un İşbirliği ile Seminer Düzenlendi

Ç.Ü. AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Türk Telekom'un Etkinliği Büyük İlgi Gördü

Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Türk Telekom iş birliği ile 14 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen "Bilişim Teknolojileri Dünyasında Yeni Trendler" etkinliği, büyük bir ilgi gördü. AOSB Özel Erkan Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, bilişim dünyasının en güncel trendlerini ve geleceğe dair önemli öngörüleri katılımcılara sundu.

Etkinlik, Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nazım AKSAKER'in açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. AKSAKER, hızla değişen ve gelişen bilişim teknolojileri dünyasında bu tür etkinliklerin önemini vurguladı. Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan Kurumsal Uygulama Operasyonları Uzmanı Ayşenur YILMAZ, sistem mühendisliğinin ne olduğu ve neler yaptığı hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. YILMAZ, sistem mühendisliğinin temel prensipleri ve uygulama alanları üzerinde durarak, bu alandaki yenilikçi uygulamaların önemini katılımcılara aktardı.

Bir sonraki konuşmacı Kurumsal Uygulama Operasyonları Müdürü Onur TEMEL, proje yönetimi ve Türk Telekom'un yapay zeka çalışmaları hakkında detaylı bir sunum yaptı. TEMEL, Türk Telekom'un yapay zeka projelerinin iş süreçlerine entegrasyonu ve bu projelerin sunduğu yeniliklerden bahsederek, katılımcılara yapay zekanın iş dünyasında nasıl kullanıldığını anlattı.

Kurumsal Uygulama Operasyonları Kıdemli Uzmanı Gökhan YILDIZ, Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) hakkında bilgilendirmeler yaptı. YILDIZ, KVKK'nın iş dünyasındaki önemi ve uyum süreci ile ilgili detaylı bilgiler vererek, katılımcılara bu alanda dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. KVKK’nın iş dünyasında oluşturduğu etkileri ve bu konuda alınması gereken önlemleri ayrıntılı bir şekilde ele aldı.

Etkinliğin son konuşmacısı olan Kurumsal Uygulama Operasyonları Kıdemli Uzmanı Fatih ERİKÇİ ise yapay zekanın ses ve görüntü paylaşan Zoom ve WhatsApp gibi platformlarda nasıl kullanıldığını, ses takibi ile sinevizyon ve ses tanıma teknolojileri gibi konulara değindi. ERİKÇİ, bu teknolojilerin gelecekteki potansiyel kullanım alanları hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Yapay zeka teknolojilerinin gelişen dünyada ne denli önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan ERİKÇİ, bu alandaki yeniliklerin iş ve günlük yaşam üzerindeki etkilerini anlattı.

Etkinlik, özellikle AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Erkan Koleji öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü. Katılımcılar, bilişim teknolojileri alanında yeni bilgiler ve bakış açıları kazandı. Sektördeki profesyoneller ve öğrenciler, yeni trendler ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. Etkinlik sonunda memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Etkinliğe katılan tüm konuşmacılara ,katılımcılara ve ev sahipliği yapan Erkan Koleji yönetimine teşekkür ederiz. Bilişim teknolojileri alanında farkındalık yaratmak ve bilgi paylaşımını artırmak adına düzenlediğimiz bu etkinliğe gösterilen ilgi, gelecek etkinlikler için bizleri motive etmektedir. Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Türk Telekom olarak, bilişim teknolojileri dünyasında yenilikçi çözümler ve bilgiler sunmaya devam edeceğiz.