Çukurova Üniversitesi'nde Fen, Mühendislik Ve Tıp Alanlarında Tübitak 2237-B Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Yüksekokulumuzdan Prof. Dr. Nazım AKSAKER'in yürütücülüğünü üstlendiği ve akademik ile idari personelimizin düzenleme kurulunda yer aldığı proje başarıyla tamamlandı

Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen TÜBİTAK 2237-B eğitimi, İ. Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitim boyunca katılımcılara, proje başvurularının neden reddedildiği ve patent süreçleri gibi önemli konular aktarıldı. Eğitimin sonunda tüm katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Programın açılış konuşmalarının ardından, farklı alanlardan uzman akademisyenler projelerin yönetimi ve tanıtımı konusundaki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Prof. Dr. Gülfeza Kardaş, projelerde karşılaşılan red sebeplerini, revizyon aşamalarını ve projelerin nasıl sonlandırılacağını ayrıntılı şekilde ele aldı. Ayrıca, patent alma süreçleri hakkında detaylı bilgiler vererek, projelerin akademik çevrelerde ve sanayi alanında nasıl tanıtılması gerektiği üzerine önemli noktalar sundu. Projelerde maliyet analizi ve sanayi ile iş birliği konularını da kapsayan sunumlarıyla katılımcılara rehberlik etti.

Bir diğer önemli katkı ise Prof. Dr. Nazım Aksaker’den geldi. Aksaker, TÜBİTAK 1001 projelerinde başarılı ekipler oluşturmanın önemine değindi ve iş paketlerinin hazırlanması, proje değerlendirme panellerinin işleyişi hakkında katılımcılara önemli ipuçları verdi. Kendi proje tecrübelerini paylaşarak katılımcılara başarılı bir proje yönetimi için faydalı bilgiler sundu.

Prof. Dr. Selim Büyükkurt, proje başvurularında ek puan sağlayacak kriterleri ve bu kriterlerin başvuru formunda nasıl vurgulanması gerektiğini açıkladı. Ayrıca, başarılı bir projenin başlangıcından tamamlanmasına kadar izlenmesi gereken adımları ve TÜBİTAK’ın öncelikli araştırma alanlarını katılımcılara tanıttı.

Son olarak, Prof. Dr. Serkan Selli, KOSGEB projeleri hakkında bilgi vererek, 2024 yılı için desteklenen sektörler ve başarı stratejilerini anlattı. Proje yazma sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar, finansal yönetim ve bütçe oluşturma gibi konularda rehberlik ederek katılımcıların bu süreçlerde daha donanımlı olmasını sağladı.

Eğitim süresince ele alınan bu başlıklar, projelerde başarı hedefleyen araştırmacılar için değerli bir rehber niteliğindeydi. Sertifika töreniyle sona eren etkinlik, Çukurova Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle akademik ve sanayi dünyası arasında köprü kurmayı amaçladı.